A- A A+
FaqSoalan Lazim
HubungiHubungi Kami
maklumbalas3Aduan Maklumbalas
petalaman3Peta Laman

Bintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktif
LAWATAN KERJA DAN RAMAH MESRA AHLI MAJLIS DAN KETUA - KETUA BAHAGIAN MAJLIS DAERAH KETEREH PERBANDARAN ISLAM KE IPD KOTA BHARU
Setiausaha Majlis Daerah Ketereh - Perbandaran Islam (En. Mohd Azman bin Ghazali) bersama Ahli Majlis dan ketua - ketua bahagian mengadakan lawatan kerja lebih kepada menjalinkan hubungan mesra dengan Polis Daerah Kota Bharu pada hari ini 21 November 2023.
Kami disambut mesra oleh Ketua Polis Daerah Kota Bharu, Assistant Commissioner of Police Mohd Rosdi bin Daud bersama Ketua-Ketua Bahagian & Ketua-Ketua Polis Balai yang lain.
Lawatan mesra ini adalah bertujuan untuk membincangkan permasalahan dan mencapai kesefahaman diantara kedua-dua organisasi ini agar dapat memberikan khidmat yang terbaik serta berkualiti untuk masyarakat setempat khususnya di bawah pentadbiran MDKPI.
 
 

1

2

4

5

 

 

Bintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktif
Yang DiPertua Majlis Daerah Ketereh - Perbandaran Islam (YM. Haji Tengku Ab. Rahman Bin Tuan Yunus) bersama Setiausaha MDKPI (Mohd Azman Bin Ghazali) dan Penolong Setiausaha (Mohd Faisal Bin Mohd Ezani) serta pegawai - pegawai MDKPI menghadiri Majlis Tadabbur Al - Quran bersama Yang Maha Mulia Raja Perempuan Tengku Anis Binti Al - Marhum Tengku Abdul Hamid di Masjid Tengku Aziza Binti Hamzah ,Melor.
Al-Quran merupakan kitab yang diturunkan oleh Allah bukan sekadar untuk dibaca, diperhati, diteliti atau dikaji, tetapi lebih jauh daripada itu, ia untuk difahami, diamalkan dan diterapkan dalam kehidupan, baik kehidupan individu, bermasyarakat apatah lagi bernegara.
Di Kelantan, Al-Quran dibicarakan disemua peringkat. Bermula Raja yang bertakhta, pemimpin dan pelaksana bagi membangunkan masyarakat dengan Islam.
 

1

2

3

4

Kadar pengguna: 2 / 5

bintang aktifbintang aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktif

Program Jelajah Kelantanku Bersih Peringkat Majlis Daerah Ketereh Perbandaran Islam telah berlangsung pada 9 Julai  2023 yang disempurnakan oleh YB. Dato’ Dr Izani Husin (Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan dan Kesihatan Negeri Kelantan). Turut hadir  YABrs. Tuan Haji Mohd Anis Bin Hussein (Yang Dipertua MDKPI), YBrs. Pengarah Bahagian Kerajaan Tempatan SUK, Pegawai UPEN, Ahli-ahli Majlis dan Setiausaha MDKPI. YB. Dato’ Dr Izani Husin membuat lawatan ke Pejabat Majlis Daerah Ketereh  dan merasmikan  Pusat Kitar Semula (Drive Thru) MDKPI dan penyerahan Lori Siraman

Objektif utama Dasar Kelantanku Bersih adalah bagi meningkatkan kesedaran, pengetahuan dan amalan kebersihan dalam kalangan masyarakat ke arah budaya bersih dan sihat selaras dengan Dasar Membangun Bersama Islam.

1

3

4

5

2

Bintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktif
Program bersama masyarakat (JKP KOK LANAS).
Program bersama masyarakat ini sebagai usaha mendekati masyarakat Ketereh dengan Majlis Daerah Ketereh - Perbandaran Islam , selain membina jaringan hubungan baik diantara belia dan semangat perpaduan dikalangan komuniti Kok Lanas, Ketereh.
Majlis Daerah Ketereh Perbandaran Islam juga telah mewujubkan Kebun Komuniti dibawah peruntukan Lacal Agenda 21 untuk menjadikan taman berpontensi dan berdaya saing.
 
 
 
 

3

4

5

6

Bintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktif

Pada 6 Ramadan 1444H bersamaan 28 Mac 2023 (Selasa), Berlangsungnya Majlis Perasmian Qaryah Ramadhan 1444H/2023M. Bertemakan Ramadhan Di Hati, Majlis disempurnakan oleh YB Dato’ Dr Haji Izani bin Husin ( Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan dan Kesihatan). Turut hadir  YABrs. Tuan Haji Mohd Anis Bin Hussein ( Yang Dipertua Majlis Daerah Ketereh Perbandaran Islam (MDK-PI)),Ahli-ahli Majlis, Setiausaha MDKPI , Imam dan Ahli Jawatankuasa Masjid Mukim Kadok dan semua ahli jemaah masjid yang bersama menjayakan prorgam Qaryah Ramadan Peringkat MDK-PI dan Masjid Mukim Kadok.

 

2

3

1

4

Majlis Daerah Ketereh
Perbandaran Islam

KM 19, Jalan Kuala Krai,
16450 Kota Bharu, Kelantan Darul Naim.
Tel: [+609] 7886112        Faks: [+609] 7886031

Kod QR Web Mobil

Bb

Bilangan Pelawat

Hari ini0
Semalam24
Minggu ini142
Bulan Ini47
Jumlah19129

03 Disember 2023

Search

SEO - LAMAN WEB RASMI MAJLIS DAERAH KETEREH PERBANDARAN ISLAM

KELGOV PPST
Dasar Privasi
Test Kompaun Yang Dikeluarkan Oleh Semua Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) Negeri Kelantan